Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بخش مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور به شمار می‌رود به طوری که بیش از ۳۰۰ شغل به این بخش وابسته است، اما متاسفانه به نظر می‌رسد که در این دوره از انتخابات مهم‌ترین رکن اقتصادی کشور توسط کاندید‌ها به فراموشی سپرده شده است.
بر اساس این گزارش طبق آمار و بررسی‌های میدانی قیمت مسکن در طول ۵ سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته که همین امر باعث نگرانی بسیاری از متقاضیان و خریداران مسکن به ویژه اقشار متوسط و ضعیف جامعه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متاسفانه در این دوره از انتخابات بسیاری از نامزد‌های ریاست جمهوری به نظر می‌رسد دغدغه چندانی در این حوزه ندارند و یا اگر وعده و یا شعار‌های انتخاباتی در این حوزه داده می‌شود به گفته بسیاری از کارشناسان چندان قابلیت اجرایی ندارد واکثر آن‌ها طرح‌های شبیه طرح مسکن مهر که بیش از یک دهه بسیاری از سازندگان و پیمانکاران مسکن را درگیر خود کرده را مطرح می‌کنند.

بسیاری از نمایندگان مجلس طرح‌هایی از جمله احداث سالیانه حدود یک میلیون واحد مسکونی با تسهیلات کم‌بهره، آورده پایین، زمین ارزان قیمت یا رایگان را هدف قرار داده است. نکته جالب اینکه اکثر برنامه‌ها نسخه به روز شده طرح مسکن مهر است؛ طرحی که ایده‌پردازان آن در دولت‌های نهم و دهم قرار بود سالیانه یک میلیون واحد بسازند، اما آنچه در مقام عمل اتفاق افتاد ساخت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد پس از ۱۴ سال بود که البته ۳۸ هزار واحد آن هنوز به اتمام نرسیده است.

برنامه رئیسی برای ساخت چهار میلیون واحد در چهار سال

حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در خصوص برنامه خود برای مسکن اعلام کرده است که برنامه احداث چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال با استفاده از زمین رایگان و وام ارزان قیمت را دارم که از همان روز اول اجرای آن را در دستور کار خود قرار خواهم داد.

مسکن‌سازی از نیاز‌های جدی کشور ما است و می‌تواند در اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بسیار تاثیرگذار باشد. ما معتقدیم تا آخر امسال می‌توان مسکن مهر را تمام کرد و به متقاضیان داد.


در حالی که رئیسی چنین وعده‌ای در خصوص اعطای زمین رایگان و ساخت یک میلیون واحد مسکونی را می‌دهد که به گفته بسیاری از کارشناسان و متخصصان مسکن در این بخش به هیچ عنوان کلانشهر‌ها دیگر ظرفیت و قابلیت ساخت مسکن ویا شهرک سازی را ندارد.

رضایی با نهضت خانه ‎سازی آمده است

محسن رضایی دیگر کاندیدای ریاست جمهوری با طرح جهش تولید و تامین مسکن به میدان آمده و اعلام کرده است که طرح نهضت خانه‎سازی ایرانیان یکی از مهمترین برنامه‌های من است. این طرح کاملا جدید است که از آسیب‌شناسی مسکن مهر، تجربه‌ای که خود ما در سپاه تحت عنوان جهاد خانه‎ سازی داشتیم، تجاربی که از ابتدای انقلاب تا کنون در زمینه مسکن به وجود آمده و همچنین تجارب مسکن‏ سازی قبل از انقلاب مثل شهرک اکباتان در تهران و فولادشهر اصفهان مطالعه کردیم به آن رسیدیم.


وی افزود: این برنامه بدین صورت است که کسانی که خانه‌ها را می‌سازند به بازار سرمایه وصل می‌کنیم. یعنی منابع مالی خود را از بازار سرمایه جذب می‌کنند. متقاضیان مسکن هم به بانک‌ها وصل می‎شوند؛ بنابراین بازار مسکن از دو طرف تغذیه می‎ شود.

این کاندیدای دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه ‎ما این است که مردم ۱۰ درصد بیشتر (آورده) نیاورند و بقیه را بانک‌ها بیاورند. درخصوص وثیقه هم به بانک‌ها می ‎گوییم که خانه را به عنوان وثیقه بپذیرند. برای وام هم یارانه می‌دهیم که سود بانکی را دولت می‌پردازد. زمین هم از منابع طبیعی در اختیار متقاضیان می‌گذاریم. این شیوه‌ها در اروپا و آمریکا هم انجام می‌شود.

براساس این گزارش به گفته رضایی منابع مالی این طرح از طریق بورس و منابع مالی تامین خواهد شد، اما نباید این نکته فراموش شود که در حال حاضر مردم به بازار سرمایه با توجه به مشکلات عمده‌ای که این بازار ایجاد کرده کاملا بی اعتماد شده اند و از سوی دیگر به گفته بسیاری از کارشناسان در حال حاضر بانک‌ها بزرگترین ملاک‌های کشور هستند که همین خود یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت به شمار می‌رود.

مسکن استیجاری و ادامه مسکن ملی در دستور کار همتی

عبدالناصر همتی هم چند روز قبل اشاره‌ای به بحث مسکن داشت، گفت: به خاطر مشکلات ازدواج، امنیت روانی جامعه دچار مشکل شده است. یک راه این است که طرح مسکن ملی را به طور جدی پیگیری کنیم که سالیانه ۶۰۰ هزار مسکن ساخته شود.

البته این را هم بگویم که در بسیاری از کشور‌های دنیا ساخت مسکن توسط دولت‌ها انجام نمی‌شود و تنها زمینه لازم را فراهم می‌کنند که شامل واگذاری زمین و حتی زمین رایگان است.


نکته دیگر اینکه نهاد‌های عمومی دولتی به خصوص شهرداری‌ها را ترغیب کنیم که واحد‌های استیجاری تولید کنیم. در بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا این واحد‌ها در اختیار جوانان تازه ازدواج کرده قرار می‌گیرد. من امیدوارم که ظرف چهار سال حداقل ۳ میلیون واحد مسکونی ساخته شود.

او افزود: این را هم بگویم که الان واحد مسکونی خالی، زیاد داریم و باید مردم را ترغیب کنیم که واحد‌های خود را اجاره دهند. بخش مهمی از افزایش قیمت مسکن به دلیل انتظارات تورمی است که اگر کنترل شود به طور قطع در تثبیت و حتی پایین آمدن قیمت مسکن موثر خواهد بود.

براساس این گزارش تاکنون بعد از گذشت حدود دو سال از اجرای طرح اقدام ملی مسکن هنوز این طرح تنها در مرحله اجرایی و دریافت آورده است همچنین در بخش مسکن استیجاری هم به نظر می رسد که اجرای آن غیر قابل عملیاتی باشد چراکه تا زمانی که قیمت مسکن کاهش نیابد قیمت اجاره هم  همچنان روند صعودی داشته باشد.

مهرعلیزاده: کاربری‌ها فراتر از قانون تغییر می‌کند

نامزد بعدی محسن مهرعلیزاده هم تاکنون طرح جدید و یا خاصی درباره مسکن کشور نداده و تنها در حوزه مسکن به مسئله زمین خواری اشاره کرده است.


مهر علیزاده مساله زمین‌خواری را به محیط زیست پیوند زده و گفته است: تشکیل شورا‌های اسلامی در مراکز استان‌ها و معین نبودن دقیق اختیارات آن‌ها در مقایسه با اختیارات سایر ارگان‌ها در مسأله زمین و همچنین نحوه ارتباط آن‌ها با شهرداری‌ها، باعث شده بعضاً اعمال نفوذ‌هایی انجام شود و برخی تغییر کاربری‌ها فراتر از آنچه قانون اجازه می‌دهد، صورت بگیرد.

اجاره به شرط تملیک، برنامه قاضی‌زاده هاشمی

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد بعدی ریاست جمهوری درباره بازار مسکن گفته است: در بحث مسکن سه مسئله داریم بی‌مسکنی، گرانی مسکن و بد مسکنی که برآورد‌ها نشان می‌دهد ۴.۵ میلیون مسکن کم داریم. مردم را در این برنامه به سه گروه تقسیم کرده ایم. به سه دهک پایین بدون آورده اولیه، و به صورت اجاره به شرط تملیک در ۳۰ سال پول مسکن را از آن‌ها پس می‌گیریم.


در سه دهک دیگر مشارکت ۷۰ – ۳۰ است و در چهار دهک مشارکت ۵۰، ۵۰ است. یعنی طبقه پایین طولانی مدت‌تر است. این بحث بی مسکنی است.

پیچیدگی برنامه آقای قاضی زاده در خصوص مسکن به قدری زیاد است که به گفته بسیاری از کارشناسان اجرا وشناسایی این متقاضیان و دهک‌ها خود چندین سال زمان می‌برد.

زاکانی: افتخار این دولت این بوده که یک خانه نساخته است

علیرضا زاکانی دیگر کاندیدای انتخابات هم درخصوص فعالیت‌های بخش مسکن هم گفت: زمان صدور مجوز ساخت را به حداقل می‌رسانم ا به طوری که فرآیند صدور مجوز و رساندن آن به نصف یک روز کاری همانند کشور‌های پیشرفته از طریق الکترونیکی کردن انجام می‌دهیم.

او اظهار کرد: متاسفانه افتخار دولت این بوده است وزیر سابق آن بیان می‌کند که یک خانه نساخته است.

زاکانی بیان کرد: قانون مصوبه مجلس دولت را مکلف به ساخت یک میلیون مسکن کرده است. مردم حدود ۳۵۰ هزار مسکن می‌سازند که عملا شرایط به سمتی است که ۴۰ درصد زمان خود را صرف گرفتن مجوز می‌کنند که حدود ۷ تا ۹ ماه است.

این کاندیدای ریاست جمهوری اظهار کرده است: ۲.۶ میلیون خانه خالی داریم اتفاقی که می‌افتد این است که به وضعیتی رسیدیم که اگر در تهران شخصی بخواهد خانه در تهران خانه‌ای ۷۵ متری اجاره کند باید ۵۸ درصد حقوق خود را بدهد که این یک فاجعه بزرگ است.

زاکانی گفت: ما مالیات بر خانه‌های خالی را جدی می‌گیریم و اجرا می‌کنیم تا خانه‌های خالی از حوزه سوداگری خارج شود.

براساس این گزارش تاکنون با وجود آنکه مصوبه مجلس برای اخذ مالیات از خانه‌های خالی داریم، اما هنوز بعد از گذشت چندین سال هیچ دستگاهی نتوانسته این طرح و قانون را به مرحله اجرایی برسد چراکه چندین دستگاه که باید اطلاعات لازم در خصوص خانوار‌ها را بدهد را تاکنون ارائه نکرده است.

جلیلی: هر خانواده ایرانی باید صاحب خانه باشد

سعید جلیلی دیگر کاندیدای مجلس هم اعتقاد دارد: طبق قانون اساسی هر خانواده ایرانی باید صاحب خانه باشد. طبق برنامه ما، دولت زمین را در اختیار تعاونی‌های ‎مسکن قرار می‌دهد و اقساط وام ساخت نیز با توجه به سطح درآمد هر خانوار مشخص می‌شود. تضمین کیفیت ساخت و عدم نیاز به آورده اولیه؛ مزیت نسبی این طرح به سایر طرح‌ها است.

با توجه به صحبت‌های اشاره شده اغلب کاندیدا‌ها در بخش مسکن برنامه دارند که اکثر از مجرای ساخت و ساز دولتی، زمین رایگان و وام ارزان قیمت می‌گذرد؛ برنامه‌ای که در طرح مسکن مهر نیز امتحان شد، اما کارنامه درخشانی نداشت و عمر دو دولت را گرفت؛ به طوری که پس از ۱۴ سال از زمان آغاز برنامه از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر هدف‎گذاری شده هنوز ۳۸ هزار واحد باقی مانده و احتمالا به دولت بعد محول می‌شود. سهم دولت احمدی‎ نژاد از تحویل واحد ۳۴ درصد و دولت روحانی ۶۶ درصد بوده است.

مسکن مهر قرار بود به کاهش قیمت خانه در کلان‌شهر‌ها کمک کند، اما از سال ۱۳۸۶ که این طرح کلید زده شدقیمت مسکن در تهران ۲۸ برابر شده و از یک میلیون و ۲۰ هزار تومان در هر متر مربع به ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است. تنها در سال ۱۳۸۶ همزمان با شروع این طرح، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران از یک میلیون و ۲۰ هزار تومان در ابتدای بهار به یک میلیون و ۶۹۹ هزار تومان تا انتهای زمستان ۱۳۸۶ افزایش پیدا کرد.

بافت فرسوده مشکل گشایی که به فراموشی سپرده شد

همچنین یکی از مهم‌ترین طرح‌های که برای بخش مسکن می‌تواند مشکل گشا باشد، اما متاسفانه تمامی کاندیدای ریاست جمهوری آن را به فراموشی سپرده اند نوسازی بافت‌های فرسوده است که هیچ یک از کاندیدا به آن اشاره نکرده اند در صورتی که اگر اجرای این طرح عملیاتی شود می‌توان شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن و در نتیجه افزایش تولید و کاهش قیمت مسکن باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار مسکن ساخت وساز میلیون واحد مسکونی ریاست جمهوری زمین رایگان یک میلیون هزار تومان قیمت مسکن هزار واحد طرح مسکن مسکن مهر بخش مسکن خانه ها بانک ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۰۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به تفاهم‌نامه وزارت راه و شهرسازی و ستاد کل نیروهای مسلح، افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه مقرر شده است که ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای تامین مسکن نیروهای مسلح در کشور ساخته شود.

ارسلان مالکی در دیدار با معاون مهندسی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی بر ادامه همکاری و هم‌افزایی طرفین در پیشبرد طرح نهضت ملی مسکن تاکید کرد.

سود تسهیلات مسکن به ۱۸ درصد کاهش یافت

وی گفت: در این نشست درباره ساخت مسکن برای کارکنان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در شهرهای بروجرد، خرم‌آباد، بندرعباس و شیراز توافقاتی انجام شد.

این مهم در راستای دستورالعمل ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن و ساخت مسکن برای کارکنان نیروهای مسلح اجرایی می‌شود.

ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی در تهران | این خانه ها در چه متراژ و قیمتی ساخته می شوند؟

پیش از این وزیر راه و شهرسازی از آغاز عملیات اجرایی بیش از ۲۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن برای خانواده‌های نیروی مسلح خبر داده بود.

کد خبر 849618 برچسب‌ها نهضت ملی مسکن وزارت راه و شهرسازی خبر مهم دفاع - ستاد کل نیروهای مسلح تهران

دیگر خبرها

  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن در دولت سیزدهم ساخته شده است
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • واگذاری ۶۰ واحد نهضت ملی مسکن شاهدیه یزد
  • واگذاری ۶۰ واحد نهضت ملی مسکن شاهدیه یزد تا خرداد ماه
  • تعاونی‌های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می‌سازند
  • تعاونی های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می سازند
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال