Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:37:59 GMT

هوشمند سازی

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۰۱۹۹۰

هوشمند سازی

ما در دنیای جدیدی زندگی می‌کنیم که تکنولوژی جایگاهی ثابت و دائمی در آن دارد. در این دنیای جدید هرروز با اصطلاحات و کلمات جدید هم روبرو می‌شویم.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام فناوران انرژی سبز، میان این کلمات و اصطلاحات احتمالاً نام خانه هوشمند به گوشتان خورده است یا شاید جایی در مقاله‌ای به آن برخورده باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شنیدن خانه هوشمند اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد چیست؟

شاید تصویرِ گنگی از ترکیب تلفن هوشمند و خانه را تصور کنید شاید هم هیچ ایده‌ای از آن در ذهنتان نداشته باشید.

شاید هم شما یکی از آن حوزه‌های تکنولوژی باشید که همه‌چیز را در این مورد می‌دانند. باوجود همه این شایدها بد نیست کمی بیشتر درباره خانه یا ساختمان هوشمند بدانیم.

پس تا پایان این متن با ما همراه باشید؛ ما به زبان ساده به شما می‌گوییم خانه هوشمند چیست و چه طور کار می‌کند.

سیستم‌های هوشمند سیستم‌هایی هستند که فناوری پیشرفته‌ای داشته و نسبت به جهان اطراف خود واکنشی توأم با ادراک دارند.

در اواخر دهه‌ی ۱۹۵۰ میلادی مطالعاتی انجام شد که چگونگی روند ادراک کامپیوترها از محیط اطرافشان و نحوه تفسیر تصاویر و ترتیب ویدئوها را مشخص ساخت؛ از آن زمان به بعد، این فناوری قدرت روزافزونی یافت و به بخش جدایی‌ناپذیری از جامعه و صنعت تبدیل شد.

سیستم‌های هوشمند در حوزه‌های خود بر تعامل با کاربرانی از نوع بشر و تغییرات و پویایی محیط‌های اجتماعی و فیزیکی تمرکز دارند. ربات‌های امروزی دستگاه مستقلی هستند که می‌توانند محیط اطرافشان را درک کنند و اهداف خاصی را دنبال نمایند.

سیستم‌های هوشمند را می‌توان به گونه‌های مختلفی مانند برنامه‌های تشخیص چهره، تعیین هویت خرید اختصاصی آمازون (Amazon) و یا جاروبرقی خودکار رومبا مشاهده نمود.

در عصر حاضر، سیستم‌های هوشمند آماده می‌شوند تا نقش‌های بیشتری را به خود اختصاص دهند. ازجمله این نقش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


اتوماسیون صنعتی، خدمات رباتیک، خدمات پزشکی، بازرسی و نظارت بصری، نویسه‌خوانی، کاربردهای نظامی، خدمات آموزشی، دنیای سرگرمی، نقل و انتقالات هوشمند، تشخیص هویت با استفاده از فناوری بیومتریک و... .

سیستم‌های هوشمند چالش‌هایی را نیز درزمینهٔ مطالعه و تحقیق به همراه دارند.

بسیاری از این چالش‌ها مرتبط با محاسباتی است که در ارتباط با جهان فیزیکی و پویا روی می‌دهند. اشکال این موضوع آن است که در طول انجام محاسبات، جهان همچنان تغییر می‌کند؛ بنابراین محاسبات انجام‌شده منسوخ و دیگر به کار نمی‌آیند!

فواید هوشمند سازی چیست؟

به‌صورت کلی هوشمند سازی در هر بستری که اتفاق بیافتد فواید زیادی را برای آن به همراه دارد که عمومی‌ترین این فواید را می‌توان به‌صورت زیر برشمرد:

· صرفه‌جویی در زمان و وقت به دلیل حذف عوامل انسانی

· صرفه‌جویی در مصرف انرژی به دلیل کنترل و حذف عوامل مصارف ناخواسته

· کاهش دخالت نیروی انسانی  و درنتیجه کاهش خطا

· افزایش طول عمر تجهیزات و دستگاه‌های مختلف

· امکان برنامه‌ریزی و به دنبال آن انجام امور بر اساس زمان‌های تعریف‌شده

· امکان برنامه‌ریزی برای موضوعات مختلف ازجمله تعمیر و نگهداری و یا حذف برخی از موارد

· امکان مدیریت از راه دور بسیاری از فرآیندها و کارها

· امکان بازبینی و کنترل خطا در هر زمان

· امکان ثبت رویدادها و استفاده از ذخایر اطلاعاتی

· امکان استفاده از سیستم‌های هشداردهنده و اطلاع‌رسان

· امکان بالا بردن بهره‌وری در نیروی انسانی با اعمال رفع محدودیت‌ها

· و …

دلایل استفاده از هوشمند سازی

با این توضیحات باید گفت دلیل هوشمند سازی بسیاری از امور تلاش برای بالا بردن کیفیت زندگی است و اهمیت بالا بودن کیفیت زندگی است که باعث شده تا سیاست‌گذاران اجتماعی، مدیران، مسئولان و تمامی عوامل دخیل در ایجاد کیفیت زندگی تلاش می‌کنند تا با استفاده از فناوری اطلاعات موضوعی به نام هوشمند سازی را در جامعه توسعه دهند و تمامی برنامه‌ها، سیاست‌ها و عملیات‌های اجرایی در جامعه را به همین منظور به سمت هوشمند سازی ببرند و اگر این کار انجام نشود در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد عقب‌ماندگی و فروپاشی دولت‌ها و ساختارها خواهیم بود.

بهترین زمان برای هوشمند سازی چه زمانی است؟

با توجه به محصولات موجود در ایران بهترین زمان هوشمند سازی ساختمان چند روز قبل از شروع لوله‌گذاری برق است، چون لوله‌گذاری برق متناسب با طرح هوشمند سازی ساختمان انجام می‌شود، ولی با توجه به محصولات وایرلس AVES این موضوع دیگر یک مشکل به‌حساب نمی‌آید و شما در هرزمانی می‌توانید به بهترین حالت هوشمند سازی را اجرا کنید.

هوشمند سازی خانه‌ها در ایران

سازمان‌ و شرکت‌های مختلفی در ایران سرویس هوشمند سازی خانه را ارائه می‌دهند. ازجمله خدمات این سرویس‌ها نورپردازی هوشمند، سیستم امنیت، تهویه مطبوع، آبیاری هوشمند، پرده برقی، سیستم ارتباط پیامکی سیستم صوتی هوشمند و کنترل ساختمان از طریق گوشی هوشمند و از راه دور است.

نصب و پیاده‌سازی هریک از این سیستم‌ها هزینه خاص خود را دارد، بنابراین هرچه سرویس‌های بیشتری انتخاب کنید، هزینه بیشتری هم باید بپردازید.

برای دیدن محصولات می‌توانید به سایت avestech.ir  سر بزنید و محصولات مشاهده فرمایید.

جمع‌بندی

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان سعی دارد تا با بهره‌گیری از فناوری‌های کنترلی، مدیریت منابع یک ساختمان را بسته به نوع کاربری آن (مسکونی، اداری، تجاری و …) در دست بگیرد. هوشمند سازی سبب می‌شود تا تأثیر عواملی همچون خطای نیروی انسانی، نرخ وقایع و رخدادهای خارج از کنترل و سوانح کاهش پیداکرده و باعث افزایش قابلیت اطمینان از عملکرد صحیح تأسیسات و تجهیزات ساختمان و بهبود امنیت عمومی ساختمان شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هوشمندسازی تکنولوژي سیستم های هوشمند هوشمند سازی سیستم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۱۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد

سید فرهاد ناصری نیا گفت: یکی از مهمترین وظایف و مسوولیت‌های بازرسان کار، صیانت از نیرو و بررسی علمی و فنی حوادث ناشی از کار است.

وی اظهار داشت: در این راستا بازرسی‌های دوره‌ای و موردی، ارائه آموزش ها، راهنمایی و تذکر به کارگران و کارفرمایان انجام می‌شود همچنین یکی از بهترین اقدامات و روش‌های موجود برای ایمن سازی محل کار، به روز رسانی تجهیزات و آموزش‌های لازم است.

وی تصریح کرد: سال گذشته بازرسان بیش از هشت هزار بازرسی دوره‌ای و موردی در خصوص مسائل مهم ایمنی و بهداشت کار، آگاهی نیروی انسانی نسبت به عوامل تهدید کننده در کار و شناسایی مکان‌های ناایمن در کارگاه‌ها را برای پیشگیری از حوادث انجام دادند.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان بیان کرد: همچنین کارشناسان این اداره کل سال ۱۴۰۲، پنج هزار و ۴۰۰ نفر ساعت آموزش‌های تخصصی و عمومی مرتبط با ایمنی و بهداشت کار را به کارگران و کارفرمایان در استان ارائه نمودند که این آموزش‌ها نسبت به سال‌های گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه بیشترین حوادث ناشی از کار در لرستان مربوط به حوزه ساختمان سازی است اظهار داشت: مطابق ماده ۹۱ قانون کار، کارفرمایان موظف هستند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند و کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی، بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • ساختمان سازی، بیشترین حوادث کار را در لرستان دارد
  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • کارت هوشمند«نسک»؛ گامی برای ورود حجاج به مشاعر مقدسه
  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • ثبت‌نام یک کارت جدید بانکی با امکان سرمایه‌گذاری هوشمند
  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • زائران حج تنها با کارت هوشمند امکان ورود به مکه را دارند
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست