Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@15:03:45 GMT

راه اندازی اردوهای جهادی با رویکرد علمی

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۰۹۰۶

راه اندازی اردوهای جهادی با رویکرد علمی

مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان قزوین گفت: از ابتدای سال تا کنون 12 طرح به دبیرخانه مرکز رسیده و تا کنون 5 طرح موفق به استقرار در مرکز شده اند و از کارگاه‌ها و خدمات مرکز برای تجاری سازی محصول استفاده می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابراهیم حقوردیلو در گفت‌وگو با  صبح قزوین با اشاره به هدف از تشکیل و راه اندازی سازمان بسیج علمی ابرازکرد: در سال 1387 به منظور هماهنگی، هدایت و توسعه هدفمند و فعالیت‌های علمی و پژوهشی در سطح اقشار دانشور بسیج سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری تاسیس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی با اشاره به وظایف این سازمان عنوان کرد: تقویت بنیه علمی و پژوهشی و توانمندسازی علمی مهارتی بسیجیان، تعامل موثر با کلیه مراکز علمی، پژوهشی، صنعتی و سایر دستگاه‌های کشور و استان، کمک به ترویج ارزش‌های دینی، انقلابی و فرهنگ و تفکر بسیجی در عرصه علم و فناوری از جمله وظایف این سازمان است. 
این مسئول افزود: مرکز حمایت سازمان بسیج علمی با حمایت از طرح‌ها و ایده‌های رتبه بندی شده برای شناسایی تهدیدات و فرصت‌های پیش روی استان قزوین حرکت می‌کند، به همین جهت این سازمان تعامل اثر بخش با سازمان‌ها و نهادها و دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و صنایع استان را در دستور کار خود قرار داده است. 

وی اضافه کرد: این سازمان در سال 1396 همگام با سایر سازمان‌ها، نهادها و دانشگاه‌ها، پیگیر تحقق منویات رهبر معظم انقلاب بوده و با تمام توان و تلاش، برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را با رویکرد تحقق شعار سال اجرا کرده است.

مسئول سازمان بسیج علمی تاکید کرد: سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان قزوین با همکاری و در تعامل با سایر نهادها و سازمان‌ها می‌تواند با انواع برنامه‌ها و اقدامات از جمله کارگاه‌های آموزشی، همایش‌های موضوعی، نشست‌های روشنگری، جلسات هم اندیشی نقش خوبی را در جهت تحقق منویات رهبر معظم انفلاب ایفا کند.

وی افزود: ضمن تأکید بر اهمیت همه برنامه‌ها، ماموریت‌ها، اقدامات و فعالیت‌های علمی و پژوهشی در سطح اقشار بسیج و با توجه به تاکیدات ریاست سازمان بسیج علمی، راه اندازی پایگاه‌های علمی از توجه خاصی برخوردار است.

حق وردیلو اظهار کرد: برنامه هدایت و حمایت از طرح‌ها و پروژه‌های مخترعان و مبتکران، تعامل و همفکری با اقشار اندیشه ورز بسیج، گسترش فعالیت‌های خانه نخبگان، کیفی سازی مراکز رشد سازمان و اثربخش کردن اردوهای جهادی نخبگان بسیج از دیگر اولویت‌های بعدی سازمان به شمار می‌رود. 
وی بیان کرد: در کنار همه این فعالیت‌ها و برنامه‌ها، تعامل با نهادها، سازمان‌ها، مراکز علمی و دانشگاهی و تحقیقاتی همواره از محورهای اصلی سازمان بسیج علمی است. 

مسئول سازمان بسیج علمی گفت: بررسی مسائل و مشکلات استان در عرصه‌های مختلف توسط کارگروه‌های خانه نخبگان و تبدیل کردن آن به طرح‌های تحقیقاتی از دیگر اقدامات سازمان است که پیگیر اجرای موفق و موثر آن هستیم. 

برنامه‌های مهم سازمان بسیج علمی 
وی در ادامه با برنامه‌های مهم این سازمان اشاره کرد و افزود: ایجاد و راه اندازی پایگاه‌های علمی، برگزاری اردوهای علمی جهادی، انجام بازدیدهای علمی از مراکز تولیدی، صنعتی و تحقیقاتی، حمایت مادی و معنوی از طرح‌های مخترعان، ارائه مشاوره‌های فنی و کارشناسی طرح‌ها و پروژه‌های بسیجیان از برنامه‌های مهم این سازمان است. 

حق وردیلو تصریح کرد: هدایت و سازماندهی نخبگان و فرهیختگان استان، نظارت بر انجام موثر و مفید برنامه‌ها و فعالیت‌های علمی در سطح اقشار دانشورز بسیج، برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها با موضوع معرفی طرح‌ها و ابتکارت برتر و اجرای کارگاه‌ها و همایش‌های علمی و فنی به منظور افزایش توانمندی بسیجیان از دیگر برنامه‌های مهم این سازمان به شمار می‌رود. 
این مسئول با اشاره به هدف این سازمان در جهت اشتغالزایی بسیجیان عنوان کرد: سازمان بسیج علمی در جهت اشتغال‌زایی بسیجیان نیز وظیفه و ماموریت مهمی بر عهده دارد و اجرای کارگاه‌های مهارت افزایی یکی از ماموریت‌های سازمان بسیج علمی در جهت اشتغالزایی خواهد بود. 

راه اندازی اردوهای جهادی با رویکرد علمی 
وی در رابطه با ظرفیت نخبگان علمی گفت: نخبگان علمی بی شک یکی از ظرفیت‌های بی بدیل جامعه هستند که حضور جهادی در عرصه‌های پیشرفت و محرومیت زدایی می‌تواند سرعت تحقق و کیفیت کار را دو چندان کند. بر این اساس طرح اردوی جهادی نخبگان تهیه و تنظیم شد تا با استفاده از این سرمایه انسانی مهم بتوانیم به سمت اهداف والای انقلاب اسلامی حرکت کنیم. 

حق وردیلو در ادامه اذعان کرد: به منظور بهره گیری از ظرفیت‌های نخبگان ابتدا این عزیزان را تیم بندی کرده و برای هر گروه اسم یکی از شهدای استان را انتخاب کرده و با هماهنگی سازمان بسیج سازندگی شروع به اعزام به مناطق محروم کردیم. 

وی افزود: تاکنون چندین گروه از مهندسان و متخصصان بسیجی در قالب گروه‌های تخصصی کشاورزی، صنعتی، معماری و زیست محیطی تشکیل سازماندهی شده اند و آماده انجام اقدامات و برنامه‌های داوطلبانه خود در روستاهای کم برخوردار استان هستند. 

این مسئول اضافه کرد: با تیم بندی‌های انجام شده و گروه بندی تخصصی اعضای خانه نخبگان بسیج استان، طی روزها و ماه‌های آینده نسبت به اعزام سایر گروه‌ها به اردوهای جهادی به مناطق مختلف استان اقدام خواهد شد.

هدایت و حمایت مادی و معنوی از پروژه‌های مخترعان
حق وردیلو بیان کرد: در راستای نقشه جامع علمی کشور و همچنین سند چشم انداز 1404 با تعریف و تبیین موضوعات کلیدی و راهبردی؛ برنامه هدایت و حمایت از طرح‌ها و پروژه‌های مخترعان در دستور کار سازمان بسیج علمی قرار گرفت. 

وی افزود: سازمان بسیج علمی در راستای رفع نیازهای علمی و دفاعی و همچنین خودکفایی کشور عزیزمان ایران، برنامه حمایت از طرح‌های نیمه حرفه ای و حرفه ای را توسعه داد و امروزه با ارائه تسهیلات بانکی به دنبال تجاری سازی این محصولات و تولیدات است.
این مسئول اعلام کرد: این سازمان با انجام حمایت مادی بلاعوض تا سقف 30 میلیون ریال از طرح‌های نیمه حرفه ای در استان و حمایت مادی بلاعوض تا سقف 50 میلیون ریال به منظور تجاری سازی محصولات و همچنین پیگیری جهت دریافت انواع تسهیلات بانکی و معرفی به نهادها و سازمانها گامی کوچک ولی مهم در این زمینه برداشته است. 

وی گفت: حمایت از طرح‌های اقتصادی، فنی، آموزشی و علمی با توجه به شرایط جغرافیایی استان قزوین و بحث محرومیت زدایی در اولویت این سازمان قرار دارد و قصد داریم که این طرح‌ها با فوریت در کارگروه‌های تخصصی به بحث و بررسی گذاشته شود. 

حق وردیلو بیان کرد: این سازمان دست همه مخترعان دلسوز و پژوهشگران استان را جهت انجام پروژه های مختلف به گرمی می‌فشارد و آماده همکاری در تمام زمینه‌های اقتصادی، علمی، اجتماعی و فرهنگی است. 

مراکز رشد و خلاقیت
مسئول سازمان بسیج علمی اظهار کرد: با عنایت به تاکیدات فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر شتاب بخشیدن به جریان تحقیقات و نوآوری،عدم انحصار طلبی در تحقیقات و نوآوری، جذب ذهن‌های برتر، استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی پژوهشی، مراکز رشد و خلاقیت ایجاد و راه اندازی شد. 
حق وردیلو اذعان کرد: مراکز رشد و خلاقیت با اهداف متعدد و متنوعی در ابتدا ایجاد شد و ارائه انواع خدمات فنی و کارگاهی به مخترعان و مبتکران و شرکت‌های دانش بنیان یکی از منظورهای ایجاد و راه اندازی این مراکز است. 

وی گفت: مأموریت اصلى مراکز رشد ایجاد فضاى مناسب جهت تجارى کردن دستاوردهاى تحقیقاتى و فناورانه و حمایت از توسعه کسب و کارهاى دانش‌بنیان است. 

مسئول مرکز رشد و خلاقیت استان قزوین اظهار کرد: مرکز رشد و خلاقیت شهید حسن پور قزوین باتدبیر مسئولان سازمان مرکزی در تهران و با حمایت فرماندهان سپاه استان قزوین در سال 1384 راه اندازی شد. 

وی افزود: مرکز رشد و خلاقیت بسیج با ارایه خدمات حمایتى از ایجاد و توسعه کسب و کارهای جدید توسط کارآفرینان در قالب واحدهاى نوپاى فعال صاحب ایده در حوزه فناوری‌هاى پیشرفته و اهداف اقتصادى مبتنى بر دانش و فناورى پشتیبانى مى‌کند. 

حق وردیلو تاکید کرد: مرکز رشد محلی مناسب برای کمک به افراد مستعد،نخبگان، نوآوران، مبتکران بسیجی و شرکت‌های کوچک و نوپا در راستای تبدیل ایده به پدیده از طریق حمایت‌های مالی،خدمات مشاوره ای،کارگاهی و آزمایشگاه است.

وی در ادامه به اهداف مراکز رشد اشاره و اعلام کرد: بستر سازی جهت ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب جهت نیروهای تحصیل کرده،بستر سازی جهت تجاری‌کردن دستاوردهای تحقیقاتی، برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های مختلف آموزشی، شرکت در نمایشگاه‌های داخل و خارج استان، تولید و توسعه محصولات فنآورانه، ایجاد بانک اطلاعاتی و ارائه خدمات به جامعه مخاطب بخشی از اهداف و منظورهای ایجاد و راه اندازی مراکز رشد به حساب می‌آید. 

وی افزود: به منظور بررسی طرح‌ها و پروژه‌های مخترعان و مبتکران جهت حمایت و استقرار در این مرکز کارگروه‌های تخصصی 8 گانه با کمک کارشناسان و داوران علمی ایجاد شده است. 

حق وردیلو یادآور شد: اقشار مختلف بسیج از جمله بسیج اساتید، فارغ التحصیلان و دانشجویان و دانش آموزانی که دارای ایده‌ها و طرح‌های نو با مبانی علمی هستند و دسترسی به مراکز تحقیقاتی و امکانات آزمایشگاهی را ندارند می‌توانند از خدمات این مرکز استفاده کنند. 

وی افزود: از ابتدای سال تا کنون 12 طرح به دبیرخانه مرکز رسیده و بعد از داوری طرح‌های دریافتی تا کنون 5 طرح موفق به استقرار در مرکز شده اند و از کارگاه‌ها و خدمات مرکز برای تجاری سازی محصول استفاده می‌کنند. 

ایجاد و راه اندازی پایگاه‌های علمی بسیج در سطح محلات 
مسئول سازمان بسیج علمی اظهار کرد: یکی از برنامه‌های سازمان بسیج علمی و پژوهشی در سال 1396 راه اندازی پایگاه های علمی با محوریت مساجد است و این موضوع می‌تواند هم به بسیج کمک نماید و هم به رونق مساجد. 

حق وردیلو افزود: یکی از منظورهای ایجاد و راه اندازی پایگاه‌های علمی، ارتقاء سطح منزلت بسیج و افزایش توانمندی و مهارت بسیجیان در ابعاد مختلف زندگی است. 

وی گفت: ایجاد ظرفیت‌های نو بواسطه فعالیت‌های علمی و خلاقانه جهت تحقق جذب حداکثری در پایگاه‌های بسیج از دیگر منظورها و اهداف راه اندازی پایگاه‌های علمی به شمار می‌رود. 

مسئول بسیج علمی استان قزوین بیان کرد: در سال 1396 ضمن تعالمل با فرماندهان نواحیو حوزه های مقاومت بسیج تعداد 5 پایگاه علمی در سطح نواحی مقاومت بسیج راه اندازی شد که به انواع برنامه‌ها و فعالیت‌های علمی و پژوهشی در آن اجرا می‌شود. 
وی تاکید کرد: برنامه‌های مختلفی برای بسیجیان عزیز پایگاه از جمله بازدید علمی، کلاس تقویتی،مسابقات علمی و کارگاه‌های فنی تدارک دیده شده است که در طول سال اجرا خواهد شد. 

خانه نخبگان بسیج 
وی بیان کرد: یکی از ماموریت‌ها و وظایف خانه نخبگان استان قزوین، آشنا کردن نخبگان و فرهیختگان استان با مسائل و موضوعات توسعه استان است تا بتوانیم در گام بعدی نقش خود را به عنوان نخبه برای حرکت در مسیر توسعه استان مشخص کنیم.

حق وردیلو اضافه کرد: خانه نخبگان بسیج ظرفیت و پتانسل خوبی برای سازماندهی نخبگان، آگاهی بخشی به آنان در راستای استفاده از ظرفیت و توان برای حل مسائل و موضوعات استان به شمار می‌رود. 

وی ابراز کرد: این نخبگان و فرهیختگان افرادی هستند که نگاهی کارشناسی و دقیق به موضوعات، مسائل و معضلات استان دارند و در قالب کارگروه‌های تخصصی، ضمن بررسی کارشناسی و متقن این موضوعات به صورت طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی پیشنهادات خود را به مسئولان نهادها و سازمان‌ها ارائه می‌کنند.

این مسئول افزود: مسئله شناشایی، معرفی و شناخت موارد و اولویت‌های توسعه استان قزوین و همچنین در گام بعدی معرفی موانع توسعه و پیشرفت استان برای اعضای نخبگان کاربردی و مفید خواهد بود که بدین منظور تعامل خوبی با سازمان برنامه ریزی استانداری داریم. 

مسئول سازمان بسیج علمی قزوین در رابطه با طرح ارتباط با صنعت و دانشگاه که در خانه نخبگان بسیج بحث و بررسی می‌شود، گفت: وجود 56 واحد دانشگاهی و مرکز علمی و همچنین حضور بیش از 120 هزار دانشجو در رشته‌های مختلف در استان قزوین، باعث شده تا استان قزوین توانمندی خوبی در زمینه علمی و تولیدات علمی داشته باشد. 

حق وردیلو افزود: دانشگاه و تولیدات زمانی مفید و اثر بخش خواهد بود که، این تولیدات به حل مسائل استان در بخش‌های مختلف به خصوص صنعت کمک کند و باعث رشد، پیشرفت و بالندگی آن شود. 

وی عنوان کرد: استان قزوین با 3500 واحد تولیدی جزء مراکز صنعتی کشور به حساب می‌آید. بنابراین یکی از نیازها، موضوعات و مطالبات این استان، حل مسائل و مشکلات مراکز صنعتی و تولیدی با کمک مراکز علمی و تحقیقاتی خواهد بود.

مسئول سازمان بسیج علمی با اشاره به هدف از پیگیری این طرح بیان کرد: هدف از پیگیری این موضوع شناسایی معضلات، مسائل، مشکلات و نیازهای استان قزوین در بخش صنایع و واحدهای تولیدی، احصاء عناوین نیازهای صنایع و تبدیل به موضوع مقاله و پایان نامه، هدفمند سازی پایان نامه ها و مقالات اساتید و دانشجویان، به وجود آمدن احساس موثر بودن،مفید بودن در بین اساتید و دانشجویان است. 

بازدید علمی از مراکز علمی،تحقیقاتی و صنعتی 
حق وردیلو اذعان کرد: یکی از فعالیت‌های مفید و پرجاذبه در سازمان بسیج علمی، برنامه بازدید علمی از مراکز تحقیقاتی، صنعتی و پژوهشی است. 

مسئول سازمان بسیج علمی استان قزوین گفت: یکی از مشکلات و مسائلی که مهندسان و فارغ التحصیلان رشته های فنی و مهندسی با آن مواجه هستند،عدم آشنایی کامل با مباحث فنی و مهارتی در شرکت‌ها، کارخانجات و واحدهای تولیدی است که در موقع جذب و استخدام در این واحدها مشکل ساز خواهد بود. 

وی بیان کرد: یکی از اهداف این سازمان از برگزاری اردوها و برنامه بازدید علمی از مراکز صنعتی، افزایش مهارت و ایجاد انگیزه در متخصصان بسیجی برای تلاش کردن در زمینه یادگیری بیشتر در حوزه‌های فنی و مهندسی است تا بتوانند مشکلات کمتری را در مراحل ابتدایی بکارگیری در شرکت‌ها داشته باشند. 
مسئول سازمان بسیج علمی استان قزوین عنوان کرد: سازمان بسیج علمی و پژوهشی تلاش می‌کند تا ضمن حمایت مادی و معنوی از طرح‌ها و پروژه‌های علمی، فرصتی را برای شناسایی و تجلیل از مخترعان و نخبگان به وجود آورد. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: این سازمان آمادگی دارد تا با مشارکت نهادها و سازمان‌ها و همکاری فرهیختگان علمی گامی هر چد کوتاه ولی موثر در جهت پیشرفت و توسعه استان بردارد و از همه آحاد مردم در تحقق این موضوع دست یاری طلب دارد.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۰۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، سرگرد مهیار یونس‌آبادی ظهر یکشنبه در نشست خبری با حضور رسانه‌ها در کانون بسیج شاهرود از اجرای ۱۸۰ برنامه طی هفته بسیج سازندگی با مشارکت ۱۷۴ گروه جهادی در شهرستان خبر داد و بیان کرد: آبرسانی روستایی در روستاهای محروم شهرستان در زمره این برنامه‌ها است.

وی از افتتاح پروژه‌های عمرانی، خدمت رسانی و توسعه روستایی در هفته بسیج سازندگی در شهرستان شاهرود خبر داد و افزود: طرح آبرسانی به عشایر ابوالحسنی در منطقه خارتوران بی ارجمند از جمله این طرح‌های عمرانی است.

مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه شاهرود با بیان اینکه برنامه‌های هفته بسیج سازندگی در ۱۳ عرصه برنامه ریزی شده است، تاکید کرد: موضوعات عمرانی، خدمت رسانی، اردوهای جهادی، پزشکی، خدماتی، عمرانی، طرح‌های عمرانی، آبرسانی و مرمت خانه‌های محرومان و… در زمره این برنامه‌ها است.

یونس آبادی از توزیع ۱۵ سری جهیزیه در هفته بسیج سازندگی بین نوعروسان مناطق محروم شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: بیش از یک هزار پرس غذا و ۵۰۰ بسته معیشتی نیز بین محرومان شهرستان طی این هفته توزیع خواهد شد.

وی از بهره برداری ۶۵ پنل خورشیدی در قالب نیروگاه‌های خورشیدی خانگی با مشارکت شرکت توزیع برق و بسیج سازندگی در مناطق محروم شهرستان شاهرود طی هفته بسیج سازندگی خبر داد و گفت: عملیات آغاز اجرای ۶۵ واحد نیروگاهی خانگی دیگر در مناطق محروم شهرستان در طول این هفته آغاز می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی سپاه شاهرود از برگزاری کارگاه‌های خوداشتغالی با مشارکت بسیج در شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: تاکنون ۱۳ میلیارد تومان در زمینه خود اشتغالی به صورت تسهیلات به این طرح‌ها پرداخت شده است.

یونس آبادی با بیان اینکه زمین چمن مصنوعی و مجموعه ورزشی در روستای یونس آباد با همکاری ورزش و جوانان شهرستان شاهرود به بهره برداری خواهد رسید، افزود: در این هفته همچنین شاهد برپایی میز خدمت در روستاها و شهرهای سراسر شهرستان شاهرود خواهیم بود.

کد خبر 6097355

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۳۰ روستا توسط بسیج سازندگی استان البرز
  • راه اندازی ۴۳۵ صندوق قرض الحسنه اشتغالزایی در البرز
  • گسترش فرهنگ جهادی از کار جهادی مهم‌تر است
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • درخشش گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در کشور
  • باقری: گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر کشور هستند
  • ۱۷ اردیبهشت‌ماه سالروز تشکیل بسیج سازندگی
  • اجرای ۲۵ برنامه طی هفته بسیج در شهرستان تربت جام
  • گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند
  • بسیج‌ سازندگی در عرصه‌های مورد نیاز کشور خوش درخشیده است